به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی شکری صبح دوشنبه در نشست کمیته فرهنگی و آموزش ستاد اربعین استان سمنان به میزبانی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان، در شاهرود ضمن اشاره به اینکه این کمیته در چهار محور اقدامات لازم را بیان کرده است، تأکید داشت: که نخستین آنها تهیه بستههای فرهنگی برای زوار ایرانی و غیر ایرانی است.
وی همچنین افزود: این بستهها سال گذشته با زبانهای مختلف تولید و مورد استقبال زائران اربعین نیز قرار گرفت و لذا امسال نیز در دستور کار قرار دارد.
اجرای برنامههای فرهنگی در اولویت
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان گفت: برنامهریزی برای اجرای برنامههای فرهنگی، قبل، حین و پس از برگزاری مراسم اربعین دومین محور اقدامات کمیته آموزشی و فرهنگی ستاد اربعین است.
شکری با بیان اینکه در اربعین اجرای برنامههای فرهنگی در اولویت است، افزود: تهیه بروشورهای آموزشی حاوی نکات اخلاقی، ارزشی و احکام برای زائران و کاروانها و مورد آخر نیز چگونگی فضاسازی شهرها و در هنگام مراسم اربعین در داخل کشور دیگر مواردی است که در حوزه کمیته فرهنگی و آموزش اربعین میبایست صورت گیرد.
وی در ادامه به موضوع آموزش در اربعین اشاره کرد و افزود: آموزشها در سه بخش فرهنگی، بهداشت و امنیتی است که باید در این سه حوزه سرفصلهای آموزشی مشخص شود.
نیاز مبرم به مخاطب سنجی
رئیس کمیته فرهنگی و آموزش اربعین حسینی استان سمنان بیان کرد: برای آموزش در حوزه فرهنگی میبایست ضرورتهای هرسال و هر مخاطب را سنجید و سپس سرفصلهای ویژه را برای آن تعیین کرد که بتوان حول این محورها کارهایی را صورت داد.
شکری بیان کرد: در بُعد آموزش بهداشت برای هیئات مذهبی و اعزامی به اربعین نیز میبایست طی جلساتی با دانشگاههای علوم پزشکی استان سمنان واقع در شاهرود و سمنان مواد مطرح شود تا بعد از نیازسنجی نسبت به اجرای آنها اقدام لازم صورت گیرد و در حوزه امنیتی نیز با دبیر ستاد اربعین استان میتوان ارتباط گرفت.
وی بابیان اینکه یکی از مهمترین موضوعات در بعد اربعین سال جاری بهخصوص برای فرهنگسازی و آموزش موضوع رسانهها است، بیان کرد: سال گذشته مسابقه و برنامههای فرهنگی بسیار خوبی در اربعین برگزار شد که خوشبختانه استقبال خوبی نیز از آن صورت گرفت.
چاوشیخوانی با لهجههای استان سمنان
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان گفت: امسال نیز برنامههایی در دست تدوین هستند که پس از تعیین شعار اربعین امسال میتواند با محوریت آن برنامههای جدید را تدوین و همچنین برنامههای سالهای قبل را نیز تقویت کرد. یکی از برنامههایی که سال گذشته به آن توجه خوبی شد، هر زائر نایبالزیاره یک شهید بود که توانست در بین نسل جوانان بسیار طرفدار پیدا کند.
شکری درباره ضرورت یکپارچه شدن موکبها نیز گفت: درزمینهٔ تعداد موکبهای استان سمنان در اربعین سال جاری نیز پیشنهادهایی ارائه شده تا بهجای اینکه هر شهرستان دارای چند موکب باشد تمام موکبها را تجمیع و هر شهرستان فقط یک موکب را برپا کند تا همه ذیل آن اقدامات اربعین را انجام دهند.
وی در دیگر بخش سخنان خود با بیان اینکه فراخون ایدهپردازیهای محتوایی جدید از سوی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان با موضوع اربعین صورت میگیرد، تاکید داشت: میتوان برنامههایی چون ارائه فراخوان جمعآوری عکس و آثار زائران پیاده روی اربعین و فراخوان جمع آوری ارسال کلیپ چاوش خوانیها به لهجههای محلی استان را نیز به عنوان برنامههای محوری فرهنگی اربعین در نظر داشت.
تداوم پویش تشکر از مردم عراق
رئیس کمیته فرهنگی و آموزش اربعین حسینی استان سمنان همچنین گفت: در زمینه فرهنگی میتوان در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز از سوی این کمیته، سرود اربعین استان با استفاده از گویشهای بومی و محلی این خطه از ایران اسلامی ساخته شود.
شکری درباره اعزام مبلغهای زن و مرد به موکبها نیز تاکید کرد: هرموکب الزاماً باید یک نفر روحانی و در صورت نیاز یک مبلغ زن نیز معرفی کند تا بتوانیم شاهد ارتقای برنامههای فرهنگی باشیم.
وی افزود: تداوم پویش تشکر از مردم عراق برای میزبانی زائران اربعین از دیگر پیشنهادهای کمیته فرهنگی ستاد اربعین استان سمنان است که میتوان در ذیل آن برنامههای ویژهای را برگزار کرد که به دلیل قرابت فرهنگی بین مردم ایران و عراق مورد توجه قرار گرفته و باعث تقویت مودت و دوستی میشود.
نظر شما